# **DRAFT Council Quarterly Meeting Agenda**

March 28, 2025 | In person (CRNA Office; Alberta Room) with virtual accommodation | 8:15 a.m. – 3:05 p.m.

#### **PARTICIPANTS**

Council Members			
Justin Burkett, Council	Jennifer Eyford	Peter Obiefuna	Regrets:
Chair	Scott Garner	Amal Remu	
Steven Armstrong	Aurang (Aaron)	Susan Roskey	Vacancies:
Grace Brittain	Khan	Bonnie Sansregret	Public Member (2)
Jordana Schmitz	Sarah Scahill		
Kim Ewasechko	Graham Newton		

#### **CRNA Leadership Team**

Joy Peacock, Chief Executive Officer (CEO) & Registrar
Andrew Douglas, Executive Director (ED), Governance, Regulation & Standards
Greg Loveday, Executive Director (ED), Strategy & Operations
Todd Schnirer, Senior Financial Officer & Executive Director (ED), People, Planning & Performance
Measurement

#### **CRNA Meeting Support**

Elisha Vadnais, Director, Governance, Regulation & Standards Courtney Andrews-Peckford, Governance Advisor & Acting Corporate Secretary Marie Carlton, Governance Coordinator Linda Walter, Council & Governance Administrative Specialist

#### **CRNA Guests**

Marcie Smigorowsky, Director, Regulatory Initiatives Andrew Slessor, Director, Technology Strategy & Enablement Michelle Dekker, Manager, Integrated Reporting Amanda Gould, Indigenous Cultural Advisor & Diversity Specialist Geraldine Irlbacher, Regulation & Standards Consultant

#### **CRNA Staff Observing**

Karen Kiddine, Manager, Communications and Engagement Dana Torgalson, Communications and Web Advisor, Communications and Engagement Anika Regis, Communications and Web Advisor, Communications and Engagement Danelle Boivin, Communications and Web Advisor, Communications and Engagement



## **AGENDA**

Time	То	pic	Action	Lead
<b>8:00 am</b> (15 mins)	Check-in			Chair
<b>8:15 am</b> (5 mins)	1.	Call to Order and Chair's Opening Remarks		Chair
Council Mov	es In (	Camera		
	2.	In Camera Item		
Council Mov	es to F	Public/Open Meeting		
		Public Meeting Begins and *RECORDING STARTS*		
<b>9:20 am</b> (5 mins)	3.	Move to Public Meeting and Introductions		Chair
		<b>3.1.</b> Land Acknowledgment*		
		<b>3.2.</b> Declaration of Conflict of Interest* <u>GP2, Conflict of Interest Protocol</u>		
9:25 am	4.	Adoption of the Agenda	Decision	Chair
(5 mins)	5.	<ul> <li>Adoption of Consent Agenda Items</li> <li>Consent Agenda</li> <li>For Approval:</li> <li>5.1. Minutes – December 13, 2024, Public Council Meetings</li> <li>5.2. Schedule of Council Meetings 2025-2026</li> <li>5.3. Nominating Committee Recommendation: Governance Committee Member &amp; Chair Selection Procedure</li> <li>5.4. Alberta Registered Nurses Educational Trust (ARNET) Bylaw Amendments</li> <li>For Information:</li> <li>5.5. Bylaw/GP Review Schedule</li> <li>5.6. 2023-2024 CRNA Annual Report</li> <li>5.7. Combined Council &amp; Governance Committee Governance Workplan/Schedule</li> <li>5.8. Governance Committee Quarterly Reports</li> <li>5.8.1. LRGC Report</li> <li>5.8.2. Nominating Committee Report</li> <li>5.8.3. Finance &amp; Audit Committee Report</li> <li>5.8.4. Pension Compliance Committee Report</li> </ul>	Decision	Chair
<b>9:30 am</b> (30 mins)	6.	CEO & Registrar's Report and Updates <u>Presenter:</u> Joy Peacock, CEO & Registrar	Information	Chair
<b>10:00 am</b> (30 mins)	7.	Regulatory Spectrum Engagement Update <u>Presenters:</u>	Information	Chair



Time	Topic	Action	Lead
	Joy Peacock, CEO & Registrar, and Greg Loveday, ED, Strategy & Operations		
<b>10:30 am</b> (15 mins)	BREAK		
Committee F	Recommendations		
<b>10:45 am</b> (40 mins)	8. LRGC Recommendations: Bylaw & GP Amendments	Decisions	LRGC Acting
	8.1. Bylaw 5, Communication to the Public (article 5.3) Amendments		Chair
	8.2. Bylaw 2, Governance (article 2.3) Amendments – NEPAC		
	8.3. GP Amendments Re. Chief Operating Officer 8.3.1. GP 20, Pension Compliance Committee Charter 8.3.2. GP 8, Chief Executive Officer (CEO) & Registrar's Charter, and 19, Finance and Audit Committee (FAC Charter)		
	8.4. Consequential Amendments Re. Bylaw/GP Review Frequency		
	<u>Presenters:</u> Andrew Douglas, ED, Governance, Regulation & Standards, Elisha Vadnais, Director, Governance, Regulation & Standards, and Geraldine Irlbacher, Regulation & Standards Consultant		
<b>11:25 am</b> (10 min)	9. Nominating Committee Recommendation: Council Member Extension on Pension Compliance Committee (PCC)  Presenter: Andrew Douglas, ED, Governance, Regulation & Standards	Decision	NC Chair
<b>11:35 am</b> (20 min)	10. Nominating Committee Recommendation: Leadership Succession Planning Model <u>Presenter:</u> Andrew Douglas, ED, Governance, Regulation & Standards	Decision	NC Chair
<b>11:55 am</b> (60 mins)	LUNCH BREAK		
<b>12:55 pm</b> (15 mins)	Pension Compliance Committee Recommendation: Annual Pension Plan Assessment and Compliance Report     Presenter:     Todd Schnirer, SFO & ED, People, Planning and Performance Measurement	Decision	PCC Chair
<b>1:10 pm</b> (15 mins)	12. Finance and Audit Committee Update: FY2026 Permit Fee Schedule Planning*  Presenter: Todd Schnirer, SFO & ED, People, Planning and Performance Measurement	Information	FAC Chair
Regulatory L	Jpdates		



Time	Topic	Action	Lead
<b>1:25 pm</b> (10 mins)	13. Modernization of Standards of Practice Update <u>Presenters:</u> Andrew Douglas, ED, Governance, Regulation & Standards, and Elisha Vadnais, Director, Governance, Regulation & Standards	Information	Chair
<b>1:35 pm</b> (20 mins)	14. Nurse Practitioners Update 14.1. CRNA Nurse Practitioners Initiatives Workplan Update Presenters: Andrew Douglas, ED, Governance, Regulation & Standards, and Marcie Smigorowsky, Director, Regulatory Initiatives	Information	Chair
<b>1:55 pm</b> (30 mins)	15. IDEA Framework <u>Presenters:</u> Andrew Douglas, ED, Governance, Regulation & Standards,  Marcie Smigorowsky, Director Regulatory Initiatives, and  Amanda Gould, Indigenous Cultural Advisor & Diversity Specialist	Decision	Chair
<b>2:25 pm</b> (10 mins)	16. Council Balanced Scorecard Q1 2025  Presenter: Todd Schnirer, SFO & ED, People, Planning & Performance Measurement Guest: Michelle Dekker, Manager, Integrated Reporting	Information	Chair
<b>2:35 pm</b> (10 mins)	BREAK		
	Public Meeting Ends and RECORDING STOPS		
Council Mov	es in Camera		
	In Camera Items		
3:15 pm	Conclusion of In Camera Session & Meeting Adjournment		Chair

<sup>\*</sup>Indicates no meeting materials circulated

### **UPCOMING MEETINGS**

- June 12-13, 2025
- September 25-26, 2025
- December 11-12, 2025
- March 26-27, 2026